Båt

En båt er et flott maskineri

En båt er et flott maskineri

Hvordan fungerer båter?

Båter er en veldig interessant type fartøy. Båter brukes i en rekke situasjoner. Båter kan brukes til rekreasjon og fritid. Båter kan også brukes til handel og industri. Enhver båt Bergen har å by på kommer i et stort utvalg av størrelser og former. Båter ble først oppfunnet før de skrev og har blitt så vanlige over hele verden. Mange av oss aner ikke hvor integrerte båter er i hverdagen vår.

Uansett om de frakter produktene vi kjøper fra en side av verden til en annen eller oss selv fra det ene feriestedet til det neste, brukes båter til alt. Dette er grunnen til at det er overraskende å innse hvor lite vi vet om en båts indre arbeid. Avhengig av størrelse, har båter flere systemer som får dem til å fungere. Det kan være morsomt og interessant å bli kjent med.

Mer enn bare motorer

Mens motorer danner hjertet i fremdriftssystemene til større båter, er det mye mer for dem enn det som møter øyet. For at motorer genererer kraften til å flytte båter, må det finnes et kraftleveringssystem for å overføre denne energien. Dette krever et system med stempler og veivaksler for å konvertere varmeenergien fra fyrende fyringsolje til energi som vil drive båten. Dette systemet er veldig delikat og må behandles riktig.

Jo større båt, jo mer komplekse må systemene være. Dette vises mest tydelig i avløpssystemet. I de største containerskipene er høyden på mannskapskvartalene like store som mange kontorbygg. Som sådan tar det et så kraftig vannforsyningssystem for å få vann fra bunn til topp som det gjør i et kontortårn. En båt er et veldig intrikat stykke maskineri som fortjener respekt.

Det er rett og slett slik at en båt er mye mer enn sin motor. Skroget, dekk, og alle de små detaljene spiller inn!