lån

Er lån på nettet farlig?

Er lån på nettet farlig?

editorial

Er det noe som har fått bein å gå på de siste årene, så er det lånemarkedet på nettet. Det virker som om det hele tiden dukker opp nye lånetilbud og typer av lån, men hvor trygt er det egentlig med lån på nettet? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Betyr uten sikkerhet usikkert? 

Noe av det som får mange til å bli usikre på mange lån på nettet, selv om det virker som seriøse aktører, er at lån omtales som lån uten sikkerhet i mange tilfeller. Det er dog ikke snakk om sikkerhet på den måten du kanskje tror. Det kan fort virke som om lån uten sikkerhet betyr at det ikke er sikkerhet for den som låner, men du blir kanskje overrasket over å få vite at det faktisk betyr at det er banken eller lånestedet som låner uten sikkerhet.

lån

Når man låner penger i en faktisk bank, så er det nemlig sånn at man i mange tilfeller skal stille en form for sikkerhet for den summen man velger å låne, det kan for eksempel være eiendom eller andre stabile verdigjenstander. Da har banken sikret seg økonomisk i tilfelle av at låneavtalen ikke blir overholdt som avtalt. Når man låner penger på nettet derimot, krever de fleste banker og lånesteder ikke at man stiller sikkerhet for lånet. Dermed skal de sikre seg på andre måter, og det skjer ofte gjennom litt høyere gebyrer eller renter. 

Undersøk og sammenlign 

Hvis man vil sikre seg at det er en trygg leverandør det er snakk om, så er det lurt å undersøke litt på forhånd. Det er også mulig å bruke tjenester som Swiftbanker for å sammenligne flere forskjellige typer lån og lånesteder. Da kan man danne seg et overblikk over hvordan markedet ser ut, og se hva de ulike bankene krever og tilbyr.