gitar

Kan jeg lære å spille gitar som voksen?

Kan jeg lære å spille gitar som voksen?

Det er utrolig mange som drømmer om å lære seg å spille et instrument som gitar når de er barn eller tenåringer, men når man blir voksen så er de mange som legger dette fra seg. Men er det egentlig sånn at man ikke kan lære å spille gitar som voksen? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Det er aldri for sent

Det enkle svaret på om man kan lære seg å spille gitar som voksen er ja – det er nemlig aldri for sent. Man kan lære noe nytt hele livet, og det gjelder også for musikkinstrumenter, selv om man ikke nødvendigvis er naturlig begavet eller kan noter i forveien. Det krever selvfølgelig litt tålmodighet når man skal lære seg noe nytt som voksen, og det er lurt å innstille seg på at det kan ta litt tid før man lærer seg det som skal til for å imponere på for eksempel fest eller nachspiel.

Derfor er det egentlig ikke så rart at mange gir opp allerede før de er begynt, men her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan komme i gang. 

Sånn kommer du i gang

Det er altså ikke umulig å lære seg gitar som voksen. Det første du trenger er selvfølgelig en gitar. Det kan du finne i en fysisk butikk, eller du kan se på sider som danmusikk.no. Deretter trenger du et kurs. Det er ikke noe du nødvendigvis trenger å betale i dyre dommer for, man kan faktisk lære seg veldig mye på nettet – og det gjør at det faktisk er svært tilgjengelig å lære seg å spille et instrument i dag. Du kan for eksempel begynne med å se på videoer for nybegynnere på YouTube, eller på blogger, for å lære deg det grunnleggende. Så kan du se om du har lyst til å få en lærer som kan lære deg gitar en til en etterhvert.