kontinentalseng

Kontinentalseng for bedre søvn

Kontinentalseng for bedre søvn

Er det virkelig sant at man sover bedre i en kontinentalseng? Det er det mye som tyder på. Her skal vi se litt nærmer på hvorfor, og hva du skal tenke på når du skal velge en kontinentalseng. 

Hva kan en god kontinentalseng? 

En god kontinentalseng er rett og slett en seng som gir støtte gjennom hele tre madrasslag. Det er som regel en litt mer luksuriøs seng enn mange andre sengetyper på markedet, men til gjengjeld r det som regel også en kvalitetsseng som er laget for å holde i mange år og gi god støtte. Det er nemlig ikke alle senger som støtter like godt over tid, men hvis man velger kvalitet, som man eksempelvis kan se på https://www.bedrenaetter.no/, så investerer man i noe som varer.

Hvilke lag består en kontinentalseng av? 

Så hvilke lag består egentlig en kontinentalseng av? Det øverste laget er en overmadrass, og dette er et utrolig viktig lag fordi det er det laget på sengen som er nærmest kroppen din. Vi mennesker svetter mye om natten, og derfor er det lurt å velge en overmadrass som kan avlede fukt og som gir god støtte – i tillegg til at den bør være enkel å rengjøre og vedlikeholde. Det er denne delen av sengen som blir utsatt for mest slitasje, og derfor blir det viktig å prioritere kvalitet her.

Det midterste laget er på mange måter selve kjernen i sengen. Det er det laget som er fjærmadrassen, og det er et lag som gir god støtte når man velger riktig fasthet. Mange gode fjærmadrasser har det man kaller komfortsoner, som gir støtte til hele kroppen med pocketfjærer som er delt inn i soner i sengen, gjerne med et elastisk kvalitetsmateriale som naturlateks rundt. 

Det nederste laget i sengen er rammemadrassen, og dette er som regel et solid lag med et godt grunnlag for god støtte i resten av sengen. Det er som regel også fjærer i dette laget for å støtte de andre lagene og gi gjennomgående god støtte.