leker

Leker for barn i alle aldersgrupper

Leker for barn i alle aldersgrupper

editorial

I dag finnes det et utrolig stort marked for leker til barn, som kan være både lærerike og morsomme på samme tid. Men hvordan velger du de riktige lekene som passer presis til barnets alder og behov? Det kan du bli klokere på her.

Leker til enhver alder

Alderen er uten tvil avgjørende når du skal velge leker, og det er det to årsaker til. Først og fremst må lekene være trygge for barna å bruke, og for det andre må de være stimulerende og underholdende for barnet. Disse to faktorer avhenger i høy grad av barnets utvikling og alder. Derfor får du her inspirasjon til hvilke leker som passer til de forskjellige aldersgruppene.

Barn under 1 år

Babyleker må være trygge og utvikle flere områder som motorikk, den taktile sansen og mye mer. Det kan du blant annet gjøre gjennom herlige aktivitetsleker, bitebøker, leker med musikk og lyd, og ikke minst simple byggeklosser og former.

Barn på 1-4 år

I denne alderen er det ofte stor fokus på utvikling av språk, og derfor kan bøker være en super løsning. Det samme gjelder leker til rollelek til dukker og dyr, og så kan du med fordel utfordre barna litt med forskjellige spill. Sparkesykler og annen utelek er også populært i denne aldersgruppen.

leker

Barn på 4-6 år

De større barn kan klare masse utfordring både mentalt og fysisk. Derfor er kreative leker med byggeklosser, former og modellvoks veldig populære. Det samme gjelder de mer utfordrende kortspill og puslespill. Men du kan selvfølgelig også velge aktive leker som spill med baller og aktivitetsringer, små trampoliner, sykler osv.

Uansett om du er på utkikk etter leker til de minste eller store barn, så kan du finne det hos https://lekeakademiet.no/. De har noe for enhver smak, og du kan helt sikkert finne noen favoritter til barna dine.