vinterhage

Sånn får du den perfekte vinterhagen

Sånn får du den perfekte vinterhagen

editorial

Hvis du skal innrede den perfekte vinterhagen, er det noen enkle grep du kan ta. Det er mange som drømmer om en influencerverdig vinterhage, men det krever litt arbeid. La oss se litt nærmere på hvordan du frisker opp vinterhagen med noen få, enkle grep. 

På tide med litt fornyelse? 

Det går veldig fort når det først har begynt å forfalle litt i hjemmet. Det kan kanskje føles som om det var to år siden du malte, men kanskje er det i virkeligheten nærmere ti. Da ser man fort at ting forfaller, og det er lurt å tenke på om det er på tide med litt fornyelse. Det er ikke alltid det skal så mye mer enn et malingsstrøk til, før man føler at det ser nyere og friskere ut, men det er også andre ting man kan tenke på. 

Vinterhage vinduer er nemlig noe som kan bli både slitt og utett over tid. Det kan selvfølgelig gi et koselig og nostalgisk preg, men det er også noe som kan gjøre at du kaster bort mye energi på å varme opp, fordi varmen siver ut av utette og gamle vinduer. Derfor er dette noe man med fordel kan se litt nærmere på hvis man vil friske opp litt. 

Plant ting som trives hele året

image

Det er selvfølgelig romantisk å ha en flott, bugnende vinterhage med en deilig sittegruppe eller sofa om sommeren og våren når alt blomstrer, men det betyr ikke at vinterhagen, ikke nettopp også kan være en helårsfornøyelse. Man får mye lys inn i vinterhagen takket være vinduene, og det er derfor mulig å plante ting som trives hele året, så man alltid har noe som blomstrer og koser seg i vinterhagen. Da slipper man følelsen av at det er dødt og trist når solen forsvinner. Pass litt ekstra godt på plantene resten av året.