stillas

Trenger du stillas til et byggeprosjekt?

Trenger du stillas til et byggeprosjekt?

Trenger du stillas til et byggeprosjekt?

Stillas kommer i alle former og varianter. Og enten du er byggeleder eller privatperson kan det føles litt overveldende å finne ut av hva du helt konkret har behov for i forhold til prosjektet ditt. Da jeg skulle bytte tak på huset var det vi og ikke håndverkerne selv, som skulle bestille stillas og da lærte jeg fort at jeg ikke visste noe som helst om akkurat det jeg hadde behov for å vite alt om. Det å velge stillas var noe jeg trodde bare var å trykke på en knapp, men bestillingen var mye mer enn bare den knappen, som jeg selvfølgelig endte med å trykke på til slutt i bestillingen. 

Veiledning er gull hvis du ikke vet noe fra før

Jeg visste ingenting. Og på mange måter føler jeg at jeg fortsatt ikke vet noe om stillas. Men jeg synes heller ikke at det spiller noen rolle, fordi det å bestille et stillas til en oppgave kommer jeg nok ikke til å gjøre særlig mange ganger i livet og selv hvis jeg gjør det kommer jeg bare til å kunne spørre de som jobber der om hjelp igjen.

Noen viktige ting

Det er noen ting som er viktig å huske på, selv om man selvsagt kan få veiledning. Og en av de tingene er sikkerheten til de som skal jobbe på stillaset. Du må bestille noe som de ikke kan skli på selv om det regner, gelender sånn at de er sikret hvis det skjer likevel, har noe å støtte seg til og ikke føler seg usikre når de er der oppe. Det at de som jobber der føler seg helt trygge er kanskje like viktig som at stillaser rekker opp dit det skal sånn at de får gjort den jobben de skal.